2011-03-05 12:49:26• hírek • Czinzel László

Gördeszkapálya az UFO-nál

A külföldön már évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendő sportot városunkban is többen űzik.

Számukra jelenthet igazán jó hírt, hogy a polgármesteri hivatal elhatározása szerint idén újabb pályával bővül városunk. A jelenleg 15-ös, illetve Carpati II. lakónegyedekben lévők mellé létrehoznának még egyet, az egykori UFO bár környékén.
Igaz ugyan, hogy már hosszabb ideje újabbnál-újabb tervekkel rukkolnak elő a városvezetők az említett egykori bár területének kihasználására, de remélhetőleg a skateboard pálya meg is valósul.

A külföldön látottaktól minden bizonnyal szegényesebbre számíthatunk, azonban mindenképp dicséretes, hogy a fiatalok szórakozására alakítják ki ezt a területet, nem pedig más célra.
Talán elérhetjük idővel azt is, hogy olyan tehetséges fiatalok jelenjenek meg Szatmárnémeti utcáin, illetve gördeszkapályáin, akik a tökélyre fejlesztve ezt a sportot, babérokat is aratnak majd.

Bár itthon főleg az olyan nagyobb városokban, mint Kolozsvár, Temesvár, illetve a főváros elterjedtebb ez az életstílus (ami már kinőtte a sport kategóriát), Szatmárnémetiben is jó néhány fiatalt lehet látni az utcákon gördeszkás öltözetben, hiszen az említett sport mintegy félévszázados története során megjelentek a skate pólók, cipők, kapucnisok, sapkák és egyéb kiegészítők, amelyek igen jellemzően eltérnek a megszokott viselettől, a szabadságot, a lazaságot tükrözik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: